Simple Past Tense

 Choose the correct option - Simple Past Tense in English Grammar 

Subject + Verb 2nd + Object

1. She ____ to school yesterday. 
     
       
ANSWER= (C) 
Explanation: She went to school yesterday

2. We ____ the match last week. 

     
       D
ANSWER= (A) won
Explanation:  We won the match last week.

3. They ____ me to come to the party.  

        
ANSWER= (B) did not ask
Explanation:  They did not ask me to come at the party.  

5. Did you ____ him last night? 

     
       
ANSWER= (C) 
Explanation: Did you see him last night? 

6. We ____ the exam last year. 

        
ANSWER= (B) took
Explanation: We took the exam last year.  

7.  She ____ the students to pay attention.  

        
ANSWER= (B) asked
Explanation: She asked the students to pay attention

8. We ____ the fee on time the previous year.  

        
ANSWER= (C) paid
Explanation: We paid the fee on time the previous year.

9. It ____ the whole week last month.

     
     
     
     
ANSWER= (B) rained
Explanation: It rained the whole week last month.

10.  She did not ____ the exam last week. 

        
ANSWER= (B) take
Explanation: 
She did not take the exam last week.

11.  She ____ the exam last week.
      
      
ANSWER= (C) took
Explanation: 
She took the exam last week.

12. We ____ all our friends to the party.  

     
     
     
     
ANSWER= (C) invited
Explanation:  
We invited all our friends to the party.

13. How did you ____ the job yesterday? 

      
      
ANSWER= (B) finish
Explanation: 
How did you finish the job yesterday?  

14. He ____ the needy and the poor. 

     
     
      
ANSWER= (B) helped
Explanation: He 
helped the needy and the poor.

15. They ____ notice and arrested them

     
     
      
ANSWER= (D) 
Explanation: 
They took notice and arrested them.  

16. We ____ all your efforts for the project.    

     
     
     
     
ANSWER= (B)  appreciated
Explanation: 
We appreciated all your efforts for the project

17. The family ____ dinner last night. 

     
     
     
     
ANSWER= (D)  ate
Explanation: 
The family ate dinner last night.

18. What did you ___ to her? 

     
     
     
     
ANSWER= (B) say 
Explanation: 
What did you say to her

19. We all ____ the exam satisfactorily. 

     
     
     
     
ANSWER= (C) took 
Explanation: 
We all took the exam satisfactorily.

20. The mechanic ____ my car yesterday

     
     
     
     
ANSWER= (D) fixed
Explanation: 
The mechanic fixed my car yesterday

21. They said that he ____ the test on Monday. 
     
     
     
     
ANSWER= (B) would take
Explanation: 
The said that he would take the test on Monday

22. The people ____ in the big hall for a big meal.   

     
      
     
ANSWER= (B) gathered
Explanation: 
The people gathered in the big hall for a big meal

23. The judge ____ the innocent man.

     
     
     
     
ANSWER= (D) released 
Explanation: 
The judge released the innocent man

24. Where did you ____ them yesterday 

     
     
     
     
ANSWER= (A) see
Explanation: 
Where did you see them yesterday?  

25. I did not ____ my time in gossip.  

     
     
     
     
ANSWER= (B)  waste
Explanation: 
I did not waste my time in gossip.

26. You ____ all the bills. 

     
     
     
     
ANSWER= (C) paid
Explanation: 
You paid all the bills

27. I did not ____ his name. 

     
     
     C) remembers
     
ANSWER= (A) remember
Explanation: I did not remember his name

28. They ____ a horror movie last night.

     
     
     
     
ANSWER= (C) watched
Explanation: They watched a horror movie last night.  

29. She ____ nothing for her friend? 

     
     
     
     
ANSWER= (C) 
Explanation: She did nothing for her friend.  

30. The Principal ____ the certificates to the successful candidates.

     
     
     
     
ANSWER= (C) gave 
Explanation: The Principal gave the certificates to the successful candidates

Comments

Popular posts from this blog

Basic English Grammar Lessons

Present Indefinite Tense - No 1

Essential Grammar in Use By Raymond Murphy