Sequence of Tenses-MDCAT

Choose the correct option -Miscellaneous- in English Grammar 

Click here to attempt a test of the Sequence of Tenses

1. She is ____ her elder sister.     


ANSWER= (B) as intelligent as
Explanation: She is as intelligent as her elder sister. 

2. He kept ____ to see that their plates were never empty.


     D
ANSWER= (C) watch
Explanation: He kept watch to see that their plates were never empty.  

3. She sat ____ a movie for two hours. 

ANSWER= (C) watching
Explanation: She sat watching a movie for two hours. 

4. His guests enjoyed all that fuss about ____ the tea. 


ANSWER= (C) mixing
Explanation: His guests enjoyed all that fuss about mixing the tea. 

5. Does she pay full attention ____ her studies? 

ANSWER= (B) to 
Explanation: Does she pay full attention to her studies?  

6.  The rescue team was still searching for the ____ child. 


ANSWER= (A) missing
Explanation: The rescue team was still searching for the missing child. 

7. He made a special point of ____ all the new boys and having them to tea with him during their fir term.     

ANSWER= (D) getting to know 
Explanation: He made a special point of getting to know all the new boys . . . .

8. You are such a remarkable old boy that one never ____ 




ANSWER= (B) knows 
Explanation: You are such a remarkable old boy that one never knows. 

9.  Have you heard how John ____? 


ANSWER= (B) is 
Explanation: Have you heard how John is? 


10.  Katherine considered herself responsible for Chips's accident, she used ____ along the side of the lake the house.     



ANSWER= (C) to bicycle
Explanation: Katherine considered herself responsible for Chips's accident, she used to bicycle along the side of the lake the house. 

11. She had never meeting anyone like her.





ANSWER= (B) 
Explanation: She had never met anyone like her. 

12. She believed that women ought to be admitted ____ universities.  


ANSWER= (B) to 
Explanation: She believed that women ought to be admitted to universities. 

13. He had to take care of himself when there ____ east winds.  




ANSWER= (B) blew
Explanation: He had to take care of himself when there blew east winds. 

14. When Chips entered ____ the midst of the uproar there was an instant hush. 




ANSWER= (D) in 
Explanation: When Chips entered in the midst of the uproar. 

15. There was a more genuine friendliness ____ master and boy.      





ANSWER= (B) between 
Explanation: There was a more genuine friendliness between master and boy. 

16. Has she ____ the exam already?   





ANSWER= (D) taken
Explanation:  Has she taken the exam already?

17. When did you ____ last?   





ANSWER= (B) see
Explanation: When did you see her last? 

18. He ____ interviewed yesterday. 





ANSWER= (C) was 
Explanation: He was interviewed yesterday. 


19. Not only ____ the poor, but he also provided them shelters





ANSWER= (D) did he help
Explanation: Not only did he help the poor, but he also provided them shelters.   

20. Has she ___ all the letters?




ANSWER= (B) posted 
Explanation: Has she posted all the letters? 

21. She is very much interested _____ . 




ANSWER= (B) in her studies
Explanation: She is very much interested in her studies. 

22. Do you not ____ the real situation?





ANSWER= (D) perceive
Explanation: Do you not perceive the real situation?

23. Can you ____ me a favour, please?





ANSWER= (A) do
Explanation: Can you do me a favour, please? 

24. Need you ____ much? 





ANSWER= (B)  have paid
Explanation: Need you have paid much? 

25. Did he not ____ the novel thoroughly? 





ANSWER= (C) read 
Explanation: Did he not read the novel thoroughly? 

27. Does she always ____ her meal herself?





ANSWER= (C) cook
Explanation: Does she always cook her meal herself? 

28. He need not worry much. 





ANSWER= (B) need
Explanation: He need not worry much. 

29. When you ____, we shall be ready. 





ANSWER= (D) come
Explanation: When you come, we shall be ready. 

30. What did make her ____ much?





ANSWER= (A) worry
Explanation: What did make her worry much? 

Comments

Popular posts from this blog

Basic English Grammar Lessons

Conditional Sentences Test No 1