Pre Board English Part 1 Objective

Choose the correct form of the verb in English. 

Pre-Board English 2024 Part 1 

Worksheet No. 20 (Choose the correct option and then see the correct answers)

1. Arthur looked astounded. "astounded" means?





ANSWER= (D)   
Explanation: astonished  

2. He was drenched in the hotness of his fear. "drenched" means? 





ANSWER= (C)    
Explanation: wet    

3.  Shoes got by devilish ways will burn your feet. "devilish" means?





ANSWER= (B)  
Explanation: evil   

4. It was indeed a splendid scene. "splendid" means?





ANSWER= (A) 
Explanation: grand   

5. The sun blotted out with a fresh onrush of them. "onrush" means? 





ANSWER= (C) 
Explanation: attack    

6. He had been, perhaps, too deeply engrossed in himself. "engrossed" means? 





ANSWER= (B)  
Explanation: absorbed   

7. I could hear the splashing under his feet as he ran. "splashing" means?





ANSWER= (B)  
Explanation: spattering   

8. It's imitation stuff mainly. "imitation" means? 





ANSWER= (D) 
Explanation: sham

9. Empty of concord is the soul of Europe. "concord" means?  





ANSWER= (C)  
Explanation: Ceremony 

10. On every side decamping talk. "decamping" means? 





ANSWER= (D) 
Explanation: Departing   

11. The rabbits were ripe in _____. 





ANSWER= (C)  
Explanation: October  

12. The boy was afraid of going to _____.





ANSWER= (A)   
Explanation: Jail   

13. The truck driver took advantage of the _____. 





ANSWER= (B) darkness 
Explanation: darkness     

14. The visitor was dressed in the fashion of ____ 





ANSWER= (C) 
Explanation: 1860  

Choose the correct Preposition

15. Clay wants to buy a present for his ____.





ANSWER= (B)   
Explanation: mother    

16. The Quaid-e-Azam ____ very hard. 





ANSWER= (C)   
Explanation: worked   

17. They ____ their meals before the guest arrived.





ANSWER= (B) 
Explanation: had taken    

18. Would that they ____ our neighbours. 





ANSWER= (D)   
Explanation: were   

19. You will fall ill if you ____ too much.





ANSWER= (B) eat 
Explanation: eat   

Self-assessment Test of Verb Correction

20. I ____ tea every morning.  





ANSWER= (D) 
Explanation: take   

Comments

Popular posts from this blog

Basic English Grammar Lessons

Conditional Sentences Test No 1